Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко очікує, що наступного тижня буде створена коаліція


 Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко очікує, що у вівторок, 12 квітня, буде створена коаліція. Про це він заявив в інтерв’ю кільком телеканалам у неділю ввечері.

«Ті відповідальні депутати, я сподіваюсь, що їх буде більшість в парламенті, це має бути більше 226, що вони забезпечать створення коаліції, вони внесуть мені кандидатуру прем’єр-міністра», – сказав він.

«Я очікую, що це буде Гройсман. Але я буду працювати з будь-яким прем’єром», – додав Порошенко.

Раніше сьогодні Яценюк заявив про рішення скласти повноваження прем’єра. Він додав, що 12 квітня відповідне подання буде внесено до Верховної Ради. І у «Блоці Порошенка», і в «Народному фронті» вже заявили, що 12 квітня депутати можуть затвердити новий склад Кабміну. Ще раніше повідомлялося, що «Блок Порошенка» підтримав кандидатуру Володимира Гройсмана на посаді прем’єра.

Наразі тривають коаліційні переговори, оскільки у лютому з коаліції вийшли фракції «Самопоміч» і «Батьківщина». Фракція Радикальної партії Олега Ляшка теж вийшла з коаліції.

Наприкінці березня з’явилися повідомлення, що «Блок Петра Порошенка» і «Народний фронт» ведуть переговори з позафракційними депутатами про входження до їхнього складу, щоб можна було створити коаліцію лише з цих двох фракцій. Станом на 10 квітня, за даними сайту Верховної Ради, ці дві фракції разом налічували 222 голоси. Для створення коаліції потрібно принаймні 226 депутатів.

Партію «Народний фронт» очолює прем’єр Арсеній Яценюк.

XS
SM
MD
LG