Доступність посилання

ТОП новини

В «Опозиційному блоці» ще не визначилися щодо голосування за відставку Яценюка


Юрій Павленко
Юрій Павленко

Депутат з фракції «Опозиційний блок» Юрій Павленко заявляє, що в «Опозиційному блоці» ще не визначилися щодо голосування за відставку прем’єр-міністра Арсенія Яценюка. Про це він заявив в коментарі Радіо Свобода.

«Це буде рішення фракції, яке ми озвучимо у вівторок. Фракція буде розглядати свою позицію і щодо голосування за відставку і непідтримку нового уряду у вівторок на засіданні фракції», – сказав він.

«Зараз буде уряд, який, я не виключаю, що буде запрошувати різних екзотичних персон з-за кордону, і буде користуватися коаліцією не більше ніж з 228 народних депутатів. Тобто фактично цей уряд не буде мати можливості провести через парламент жодного необхідного закону. Тому він теж приречений», – додав Павленко.

Раніше сьогодні Яценюк заявив про рішення скласти повноваження прем’єра. Він додав, що 12 квітня відповідне подання буде внесено до Верховної Ради. І у «Блоці Порошенка», і в «Народному фронті» вже заявили, що 12 квітня депутати можуть затвердити новий склад Кабміну.

Наприкінці березня з’явилися повідомлення, що «Блок Петра Порошенка» і «Народний фронт» ведуть переговори з позафракційними депутатами про входження до їхнього складу, щоб можна було створити коаліцію лише з цих двох фракцій. Станом на 10 квітня, за даними сайту Верховної Ради, ці дві фракції разом налічували 222 голоси. Для створення коаліції потрібно принаймні 226 депутатів.

Відповідно до чинного законодавства, відставка уряду настає внаслідок ухвалення Верховною Радою резолюції недовіри, а також відставки прем’єра. Рада розглядає питання про відставку прем’єра не пізніше ніж на десятий день після надходження відповідної заяви. У лютому депутати не змогли проголосувати за резолюцію недовіри. Тоді з 43 депутатів фракції «Опозиційний блок» «за» проголосували 8 депутатів.

XS
SM
MD
LG