Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко анонсував низку кроків для проведення деофшоризації


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко анонсував низку кроків для здійснення деофшоризації. Про це він заявив в інтерв’ю українським телеканалам.

«Спроби забороняти офшорні компанії призводили лише до збільшення їх кількості. Це абсолютно тупиковий шлях. Я хочу відкрити декілька кроків, які ми маємо зробити для того, щоб провести ефективний, швидкий і глибинний процес деофшоризації», – сказав він.

Порошенко повідомив, що доручає Міністерству фінансів, Державній фіскальній службі забезпечити приєднання України до Міжнародної міжвідомчої конвенції із забезпечення доступу України до рахунків-нерезидентів.

Після підписання цієї конвенції, а це має відбутись не пізніше 1 січня 2017 року, Україна автоматично отримуватиме інформацію з усього світу про рахунки, відкриті у будь-якому банку світу українськими резидентами, додав він.

Порошенко також заявив, що найближчим часом забезпечить внесення до Верховної Ради законопроектів щодо запровадження статусу іноземних контрольованих компаній.

Напередодні репортери із 76 країн опрацювали понад 11 мільйонів документів щодо офшорних компаній та їхніх власників. В Україні фігурантом розслідування став, зокрема, президент України Петро Порошенко. Журналісти-розслідувачі заявляють, що Порошенко, всупереч заявам, досі не передав свої активи у траст, однак почав реструктуризацію своїх активів «Рошен», створивши для цього три офшорні компанії.

Згодом юридична фірма «Авеллум», що є юридичним радником Порошенка, заявила, що створення компаній в іноземній юрисдикції було єдиним можливим шляхом для передання активів Порошенка в управління авторитетної міжнародної трастової структури.

XS
SM
MD
LG