Доступність посилання

ТОП новини

Минулої доби сепаратисти на Донбасі стріляли понад 60 разів – штаб АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу АТО у понеділок повідомили, що проросійські сепаратисти на Донбасі за минулу добу здійснили 64 обстріли позицій українських військових, використовуючи переважно міномети. Про це йдеться в повідомленні на сторінці у Facebook.

«Використовуючи калібр 120 міліметрів, бойовики здійснили вогневі удари по українських підрозділах в районах населених пунктів Троїцьке і Луганське, а із калібру 82 міліметри – поблизу Талаківки, Широкина, Майорська та Новоселівки. Активність ворога спостерігалась і на околиці Авдіївки, де міни обох калібрів було скеровано по українських бійцях у промисловій зоні», – мовиться в повідомленні.

За даними штабу українських військових, бойовики також вдавались у неділю до використання ствольної артилерії, зенітних установок, гранатометів та кулеметів.

Українська сторона відкривала впродовж дня вогонь у відповідь 7 разів, зауважили в штабі.

Інформації про постраждалих в результаті обстрілів українських військовослужбовців немає.

Станом на ранок 11 квітня сайти луганських і донецьких сепаратистів не повідомляють про те, як минула ніч на територіях, які вони контролюють. Водночас в угрупованні «ДНР» напередодні заявляли, що через обстріли з боку ЗСУ загинуло двоє їхніх бійців.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG