Доступність посилання

ТОП новини

Між мігрантами і поліцією Македонії сталися сутички, є травмовані


Мігранти утікають від розпиленого поліцією Македонії сльозогінного газу на кордоні, 10 квітня 2016 року
Мігранти утікають від розпиленого поліцією Македонії сльозогінного газу на кордоні, 10 квітня 2016 року

Сутички мігрантів з македонською поліцією сталися 10 квітня після того, як натовп шукачів притулку захотів потрапити через огорожу, зведену на кордоні Македонії з Грецією. Поліція застосувала сльозогінний газ, шумові гранати і гумові кулі, щоб відтіснити мігрантів, які кидали у відповідь каміння в правоохоронців.

Організація «Лікарі без кордонів» заявила з посиланням на своїх волонтерів, що приблизно 300 людям знадобилась допомога через проблеми з диханням, забої і травми від гумових куль. Щонайменше шестеро із травмованих були госпіталізовані.

Македонська поліція повідомила, що 23 співробітники сил безпеки зазнали поранень, п’ятеро з яких – серйозних.

Сутички сталися на пункті пропуску Ідомені, де станом на ніч залишалося понад 11 тисяч мігрантів на грецькому боці кордону. Заворушення почалися після того, як приблизно півтисячний натовп відреагував на чутки про те, що кордон збираються відкрити. Після того, як македонська поліція чутки спростувала, більш як сотня мігрантів, в тому числі дітей, спробували перебратися через огорожу, але були зупинені поліцією.

Розпилений вітром сльозогінний газ дістався до табору в Ідомені, де також перебувають люди, які не брали участі в сутичках, але і у яких виникли проблеми з диханням.

Грецька поліція в ситуацію не втручалася. Пізніше в уряді заявили, що вважають застосування сили до мігрантів з боку македонської поліції «небезпечним і сумним актом».

Балканські держави перекрили маршрут мігрантів в Північну Європу в середині лютого.

За умовами угоди Туреччини з ЄС, нові мігранти, які прибувають з Туреччини до Греції, з 20 березня мають бути повернені до Туреччини. Угоду засудила низка правозахисних організацій.

XS
SM
MD
LG