Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман: заява Яценюка про відставку є «гідним вчинком»


Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман називає заяву прем’єр-міністра Арсенія Яценюка про відставку «гідним вчинком».

«Як ви знаєте, учора прем’єр-міністр України Арсеній Петрович Яценюк подав у відставку. Я розумію, що це був такий зважений і гідний вчинок, можливо, і не простий, але той, який заслуговує на повагу», – сказав спікер на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп Верховної Ради.

За його словами, перед українським парламентом стоїть питання про формування нової коаліції, здатної сформувати «новий реформістський уряд, обрати прем’єр-міністра, забезпечити незворотність європейської інтеграції...».

«Я розраховую на те, що буде створено коаліцію, яка дозволить сформувати, таким чином владу, яка буде ефективною і зможе відповідати якісно, сучасно на ті виклики, які на сьогодні є», – сказав Гройсман.

Він повідомив, що на порядку денному пленарного тижня понад 100 питань, і не виключив, що у разі, якщо буде створено коаліцію і сформовано уряд, то порядок денний на цей тиждень зазнає деяких змін.

Напередодні прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що вирішив подати у відставку 12 квітня. За його словами, того дня подання про складення повноважень прем’єр-міністра буде внесене до Верховної Ради.

«Відтепер бачу свої завдання ширше, ніж повноваження керівника уряду», – сказав Арсеній Яценюк.

Наразі тривають переговори щодо створення нової коаліції та формування нового уряду.

XS
SM
MD
LG