Доступність посилання

ТОП новини

Наступне засідання у справі ГРУшників відбудеться 14 квітня: допитають 2 російських військових


Євген Єрофеєв (л) і Олександр Александров
Євген Єрофеєв (л) і Олександр Александров

На наступному засіданні в справі російських військових Олександра Александрова і Євгена Єрофеєва, затриманих на Донбасі минулого року, планують допитати двох службовців армії Росії, які прилетять до Києва.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, наступне засідання суду призначили на 14 квітня на 15:00. Після заслуховування свідчень російських військових планують допитати і самих підсудних.

На сьогоднішньому засіданні суд відмовився допитувати свідків – представників сепаратистського угруповання «ЛНР» у Skype-режимі. Про це просив захист підсудних, заявляючи, що представники підтримуваних Росією бойовиків не можуть прибути до Києва з міркувань безпеки. Суд вирішив, що доказів небезпеки для сепаратистів наведено недостатньо, а допит у режимі Skype не передбачений законом.

16 травня минулого року російські спецпризначенці Олександр Александров і Євген Єрофеєв були затримані в зоні проведення бойових дій на Донбасі поблизу Щастя Луганської області. Прокурори висунули обом однакові обвинувачення: у незаконному перетині кордону, та, серед іншого, звинуватили у вбивстві військового. Російським спецпризначенцям також інкримінують терористичний напад на позиції 92-ї бригади, яка охороняла ТЕЦ біля міста Щастя. Спочатку Єрофеєв і Александров назвались російськими військовими, але на суді відмовилися від свідчень.

XS
SM
MD
LG