Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: Савченко відмовляється від госпіталізації і від припинення сухого голодування


Надія Савченко, архівне фото
Надія Савченко, архівне фото

Адвокат Надії Савченко Микола Полозов заявляє, що українка відмовляється припинити сухе голодування і відмовляється від госпіталізації. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook після того, як відвідавсвою підзахисну в російському СІЗО.

«Вона розуміє, що внутрішньовенна підтримка довго тривати не зможе, але починати пити воду і вживати їжу вона поки не збирається», – написав він.

При цьому адвокат зазначив, що Савченко чекає допуску до неї незалежної комісії лікарів – українських або німецьких медиків.

«Худа, з чорними колами під очима. Вага – трохи менше 60 кілограмів. Каже, вчора виглядала ще гірше. У п’ятницю дозволила взяти аналіз крові. За словами Надії, в крові чотириразове перевищення елементів, що згущують кров, і дворазове зниження елементів, що розріджують кров», – написав він.

Полозов повідомив, що від госпіталізації Савченко відмовилася, погодилася лише на введення їй глюкози.

Раніше Федеральна служба виконання покарань Росії заявляла, що Надія Савченко погодилася на регулярні медичні огляди і почала отримувати підтримувальну терапію. Стан її здоров’я лікарі вважають задовільним, цитують повідомлення прес-служби ФСВП російські ЗМІ.

Українська громадянка, народний депутат України Савченко від 6 квітня оголосила нове сухе голодування з вимогою звільнити її або повернути до України.

За словами захисників, Савченко офіційно відмовилася від огляду російських медиків і вимагала допустити до неї українських або німецьких лікарів.

5 квітня вирок російського суду у справі Надії Савченко набрав чинності. Її засудили до 22 років позбавлення волі 22 березня, звинувативши, зокрема, у причетності до вбивства російських журналістів, що незаконно перебували на Донбасі в лавах підтримуваних Росією сепаратистів.

Російська влада раніше заявляла, що рішення про можливу передачу Савченко Україні може бути ухвалене лише після набрання чинності вироком у її справі.

XS
SM
MD
LG