Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін тимчасово закрив морські рибні порти Криму


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Кабінет міністрів України схвалив тимчасове закриття Керченського і Севастопольського морських рибних портів «для державного нагляду за безпекою мореплавства на тимчасово окупованій території України». Про це йдеться в урядовому розпорядженні № 263 від 6 квітня.

«Рішення ухвалене у зв’язку з неможливістю здійснення у морських рибних портах, розташованих на території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, обслуговування суден і пасажирів, проведення вантажних, транспортних, експедиційних робіт та інших пов’язаних з цим видів господарської діяльності, забезпечення належного рівня безпеки судноплавства, дотримання вимог міжнародних договорів України, забезпечення охорони навколишнього природного середовища», – йдеться в документі.

Згідно з розпорядженням, ці порти закриті тимчасово, «до відновлення конституційного ладу України на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та Севастополя».

Державне агентство рибного господарства має поінформувати міжнародні організації про закриття Керченського морського рибного порту і Севастопольського морського рибного порту.

У червні 2014 року Україна закрила для міжнародного судноплавства порти на території Криму: в Євпаторії, Керчі, Севастополі, Феодосії, Ялті.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG