Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську зоозахисники провели акцію проти цирків із тваринами


У Дніпропетровську зоозахисники пікетували цирк із Європи (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:35 0:00

У Дніпропетровську зоозахисники пікетували цирк із Європи

У Дніпропетровську десятки зоозахисників провели в понеділок акцію протесту за гуманне ставлення до тварин під наметом цирку з Європи, який приїхав в Україну на гастролі. У руках активісти тримали плакати з написами «Цирк – концтабір для тварин!», «Всі ми діти однієї планети!», «Говори за тих, хто не може сказати за себе!» тощо, а також світлини тварин, яких утримують в неволі.

За словами учасників пікету, вони вимагають від приїжджого цирку відмовитися від номерів із тваринами, які, як вони вважають, в умовах неволі не можуть отримати належних умов для проживання та розмноження. Також активісти зазначали, що намагаються привернути увагу відвідувачів до проблеми «перетворення тварин на клоунів» й закликати українців відмовитись від ідеї відвідин цирків із тваринами, зоопарків, зоовиставок тощо.

Водночас в адміністрації європейського цирку поінформували, що через неузгодженість законодавства ЄС та України тварини, виступи яких були анонсовані у Дніпропетровську, поки не прибули, відтак теми для обговорення із зоозахисниками немає. Там також додали, що номери з тваринами поки замінили на інші – з участю циркових артистів.

Тим часом журналісти стали свідками того, як десятки відвідувачів прийшли до каси цирку, аби здати квитки або обміняти їх на іншу дату. Більшість цих людей зазначали, що акція зоозахисників на їхнє рішення не вплинула, навпаки: вони просто розчаровані відсутністю номерів із тваринами, яких розраховували побачити в шоу.

XS
SM
MD
LG