Доступність посилання

ТОП новини

Ще 4 депутати увійшли до «БПП», у них з «Народним фронтом» тепер більшість


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Перший заступник голови Верховної Ради України Андрій Парубій на засіданні парламенту оголосив про входження чотирьох народних депутатів України до складу фракції «Блок Петра Порошенка».

Це позафракційні депутати Юрій Бублик, Сергій Міщенко і Сергій Рудик, а також Андрій Немирівський, який входив до депутатської групи «Воля Народу».

Після цієї заяви «Блок Петра Порошенка» і «Народний фронт» мають більшість у парламенті та за регламентом Верховної Ради можуть створювати коаліцію і формувати уряд. Перед цим заступник голови фракції «Самопоміч» Єгор Соболєв заявив, що його фракція, яка не є членом коаліції, незважаючи на це, підтримуватиме всі коаліційні рішення, якщо вони «відповідатимуть позиції «Самопомочі».

Засідання парламенту триває без спікера Володимира Гройсмана, який продовжує брати участь у переговорах щодо складу майбутнього уряду та коаліції.

Фракції «Блоку Петра Порошенка» і «Народного фронту» останнім часом вели переговори про створення коаліції з цих двох фракцій із залученням до неї нині позафракційних депутатів, щоб зібрати не менш як 226 голосів на свою підтримку. Тепер ці дві фракції мають разом необхідні 226 голосів.

XS
SM
MD
LG