Доступність посилання

ТОП новини

Гризлова виключили з Ради безпеки Росії


Борис Гризлов
Борис Гризлов

Екс-спікера нижньої палати парламенту Росії, повноважного представника Москви у Тристоронньої контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Бориса Гризлова виключили з Ради безпеки Росії. Відповідний указ президента Володимира Путіна розміщений 12 квітня на офіційному сайті правової інформації.

Як пояснив речник Путіна Дмитро Пєсков, необхідність участі Бориса Гризлова в роботі Ради безпеки відпала у зв’язку зі звуженням його спеціалізації. «Справа в тому, що Гризлов зараз концентрується на українських справах. І зараз сфера його зайнятості фактично носить вузьку, спеціалізовану спрямованість. Раніше у нього більш було більш широке коло обов’язків, і це передбачало необхідність його участі у складі постійної оперативної наради. Зараз така необхідність у зв’язку з більш вузькою спеціалізацією відпадає», – сказав Пєсков.

Речник Путіна додав, що виключення Гризлова з Ради безпеки Росії не означає зниження представництва Москві в контактній групі щодо України.

Борис Гризлов займав посаду спікера Держдуми Росії в 2003-2011 роках, був постійним членом Ради безпеки Росії. У грудні його призначили повноважним представником Росії в Контактної групи із врегулювання ситуації на сході України.

XS
SM
MD
LG