Доступність посилання

ТОП новини

Лукаш заявляє, що прокуратура повернула її закордонні паспорти


Олена Лукаш
Олена Лукаш

Колишній міністр юстиції України Олена Лукаш заявляє, що прокуратура повернула її закордонні паспорти. Про це вона повідомила на своїй сторінці Facebook.

При цьому Лукаш заявила, що не має наміру залишати територію України.

У Генпрокуратурі наразі цю інформацію не підтверджують.

У грудні минулого року Солом’янський районний суд Києва ухвалив рішення про повернення екс-міністру юстиції України Олені Лукаш застави та закордонних паспортів.

6 листопада 2015 року Печерський райсуд Києва вирішив заарештувати на два місяці екс-міністра юстиції України Олена Лукаш з можливістю внесення застави у 5 мільйонів 115 тисяч 600 гривень. Згодом екс-голова Адміністрації президента часів Януковича Андрій Портнов повідомив, що заставу за Лукаш внесли того ж дня за сприяння народного депутата від «Опозиційного блоку» Вадима Новинського. Лукаш звільнили з СІЗО, одягнувши електронний браслет.

18 листопада 2015 року Апеляційний суд Києва знизив заставу для екс-міністра юстиції України Олени Лукаш з понад п’яти мільйонів гривень до 2,5 мільйона, залишивши її під домашнім арештом. За цим рішенням суду, з Лукаш зняли електронний браслет і повернули її внутрішній паспорт. Вона була зобов’язана приходити до слідчого прокурора на його вимогу, не відлучатися з населеного пункту, де вона проживає, без дозволу слідчого і має здати закордонний паспорт.

За даними Генпрокуратури, екс-міністру юстиції Олені Лукаш повідомили про підозру у заволодінні 2,5 мільйона гривень з державного бюджету України та вчиненні службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки. У відомстві додали, що у справі злочинів проти Майдану Лукаш має статус свідка.

XS
SM
MD
LG