Доступність посилання

ТОП новини

Профільний комітет Ради відхилив постанову про розірвання дипвідносин з Росією


Володимир Ар’єв
Володимир Ар’єв

Комітет Верховної Ради із закордонних справ 12 квітня розглянув проект постанови про припинення дипломатичних відносини з Росією і відхилив його. Про це повідомляє народний депутат з «Блоку Петра Порошенка» Володимир Ар’єв.

«Групі депутатів-радикалів і популістів раптом заманулося розірвати дипвідносини з Російською Федерацією. Саме у час, коли найнапруженіша внутрішня ситуація. Власне, такий крок залишається можливим, але, передусім, він має бути вчасним!», – написав Ар’єв на своїй сторінці у Facebook.

«Комітет із закордонних справ щойно шістьма голосами повернувся до розгляду проекту цієї постанови і потім відхилив її», – додав Ар’єв.

За відхилення голосували 6 членів комітету – Ганна Гопко (позафракційна), Володимир Ар’єв, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Світлана Заліщук та Ірина Луценко з «Блоку Петра Порошенка» та Олександр Присяжнюк з «Народного фронту».

Раніше посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба назвав безглуздим розрив дипломатичних відносин із Росією за 2 роки після анексії Криму.

У квітні 2014 року Росія анексувала український Крим.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG