Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти 87 разів за добу обстріляли українські позиції – штаб АТО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі називає ситуацію на лінії розмежування складною і заявляє, що проросійські сепаратисти за добу 12 квітня здійснили 87 обстрілів позицій Збройних сил України.

«Найбільше обстрілів, дев’ять, було здійснено по позиціях в Авдіївці. Вогневих ударів із забороненої мінськими домовленостями зброї українські захисники зазнали в районах Новгородського, Мар’їнки, Талаківки, Широкіного, Пісків, Зайцевого та Опитного», – ідеться в повідомленні.

У штабі АТО відзначають, що бойовики намагаються приховати порушення від спостерігачів ОБСЄ, тому «70% обстрілів здійснюють у темну пору доби».

«За вказаний період підрозділи Збройних Сил України змушені були 25 разів відкривати вогонь у відповідь виключно з озброєння малих калібрів», – вказують у штабі.

В угрупованні «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах передмість Горлівки та Донецька. В угрупованні «ЛНР» про бойові дії не повідомляють.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG