Доступність посилання

ТОП новини

«Газпром» оскаржив рішення АМКУ про штраф у 85 мільярдів гривень


«Газпром» оскаржив у Господарському суді Києва рішення Антимонопольного комітету України, який вирішив накласти штраф у розмірі 85 мільярдів гривень на цю російську компанію за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу України.

Позов, в якому «Газпром» вимагає визнати недійсним рішення АМКУ, зареєстрований 12 квітня, свідчать дані офіційного веб-порталу «Судова влада України».

Третіми особами в справі вказані Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» й оператор газотранспортної системи компанія «Укртрансгаз».

У січні цього року Антимонопольний комітет України оштрафував російський «Газпром» на 85 мільярдів гривень за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу України.

Наприкінці квітня 2015 року прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до АМКУ з проханням почати розслідування щодо «Газпрому», оскільки його дії на українському ринку завдають шкоди українській економіці, а сама компанія діє на «дискримінаційних, фактично неконкурентних умовах».

XS
SM
MD
LG