Доступність посилання

ТОП новини

Аксьонов про рішення суду Києва щодо арешту: нехай спробують виконати своє рішення


Сергій Аксьонов
Сергій Аксьонов

Призначений Москвою керівник анексованого Криму Сергій Аксьонов заявляє, що Печерський райсуд Києва, який ухвалив рішення про його затримання і арешт, має ще спробувати «виконати своє рішення».

«Якщо суд Києва вирішив мене затримати і заарештувати, то нехай спробують виконати своє рішення. У чому проблема? Адресу знають – вперед до виконання. Залишилося тільки приїхати. Якраз сиджу і чекаю їх, коли приїдуть», – написав Аксьонов в Facebook.

Він назвав прокуратуру АРК при Генеральній прокуратурі України «неіснуючим органом», а рішення суду – проявом «політичного, географічного нігілізму».

Прес-служба Генеральної прокуратури України повідомила 13 квітня, що Печерський райсуд Києва надав дозвіл на затримання та арешт Аксьонова, якого в Україні підозрюють в розтраті майна в особливо великих розмірах.

У відомстві зазначили, що це пов’язано з розслідуванням факту передачі кримського дитячого табору «Артек» у власність Російської Федерації.

Оболонський суд Києва наклав арешт на майно дитячого табору «Артек», розташованого в анексованому Росією Криму. Відповідна постанова суду від 6 квітня опублікована в Єдиному держреєстрі судових рішень України.

Рішення суду містить докладний список об'єктів кримського комплексу «Артек», на які накладено арешт, включаючи житловий фонд, басейни, системи комунікацій та електромереж, базу-готель в Сімферополі і пансіонат «Гліцинія» в Ореанді.

У середині вересня 2015 року прокуратура Автономної Республіки Крим при Генпрокуратурі України повідомила про підозру у вчиненні злочину російському главі Криму Сергію Аксьонову в зв’язку з незаконним заволодінням майном державного підприємства України «Міжнародний дитячий центр «Артек».

Підконтрольний Москві уряд півострова передав в федеральну власність Росії майно найбільшого на півострові дитячого табору «Артек» в березні 2015 року.

Прокуратура АРК при Генпрокуратурі України відкрила кримінальне провадження за фактом «націоналізації» «Артека» в Криму.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG