Доступність посилання

ТОП новини

Тетерук: «Народний фронт» наполягає на скасуванні постанови про незадовільну роботу уряду


Андрій Тетерук
Андрій Тетерук

Фракція «Народний фронт» наполягає на скасуванні постанови про незадовільну роботу уряду, заявляє перший заступник голови фракції Андрій Тетерук.

«Ми домовилися, що будемо зараз на раді коаліції підтримувати свою першу позицію: однією постановою голосуємо за зняття голови Верховної Ради Володимира Гройсмана і призначення нашого кандидата Андрія Парубія. Наступною постановою будемо голосувати за зняття прем’єр-міністра Арсенія Яценюка з посади, за скасування постанови про незадовільну роботу його уряду і третім пунктом цієї ж постанови – призначення Володимира Гройсмана прем’єр-міністром України», – сказав Тетерук.

Між фракціями «Народний фронт» і «Блок Петра Порошенка» тривають переговори щодо нового складу уряду, оскільки 10 квітня прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про відставку.

13 квітня член комітету Верховної Ради з питань правової політики і правосуддя Руслан Сидорович від фракції «Самопоміч» повідомив, що комітет ухвалив рішення, згідно з яким рекомендує Верховній Раді задовольнити заяву Яценюка про відставку, а також додатково скасувати постанову про визнання результатів роботи уряду незадовільною.

Очікується, що 14 квітня парламент має ухвалити рішення щодо відставки прем’єра Арсенія Яценюка та формування нового складу уряду.

16 лютого після звіту уряду Верховна Рада не змогла ухвалити резолюцію про недовіру Кабінетові міністрів, хоча визнала діяльність уряду за 2015 рік незадовільною, а урядовий звіт відхилила.

Згодом у парламенті зареєстрували проект постанови про скасування результатів голосування від 16 лютого за постанову щодо прийняття резолюції недовіри Кабінету міністрів України і про новий розгляд.

XS
SM
MD
LG