Доступність посилання

ТОП новини

Сюмар: коаліція погодила склад Кабміну, але не визначилася з посадою глави МОЗ


Вікторія Сюмар
Вікторія Сюмар

Заступник голови фракції «Народний фронт» у Верховній Раді Вікторія Сюмар заявила, що коаліція погодила склад Кабінету міністрів України, але не визначилася з посадою міністра охорони здоров’я.

Вона зазначила, що «Блок Петра Порошенка» не погодив міністра з питань охорони здоров’я.

«До завтра, можливо, це питання вирішиться», – долала Сюмар.

Також коаліція на своїх зборах підтримала кандидатуру спікера Верховної Ради України Володимира Гройсмана на посаду прем’єр-міністра України.

До цього часу між фракціями «Народний фронт» і «Блок Петра Порошенка» тривали переговори щодо нового складу уряду, оскільки 10 квітня прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про відставку.

Очікується, що 14 квітня парламент має ухвалити рішення щодо відставки прем’єра Арсенія Яценюка та формування нового складу уряду.

Відповідно до чинного законодавства, прем’єр-міністр України призначається на посаду Верховною Радою за поданням президента України, відповідне подання до Ради вносить президент України за пропозицією коаліції. Члени Кабінету міністрів України, крім міністра оборони і міністра закордонних справ, призначаються на посаду Верховною Радою за поданням прем’єра.

XS
SM
MD
LG