Доступність посилання

ТОП новини

Касько розповів, як приватизував квартири, за які його звинувачують у «шахрайстві»


Віталій Касько
Віталій Касько

Колишній заступник генерального прокурора України Віталій Касько розповів про квартири, через які проти нього порушили кримінальні справи.

«Я працював в органах прокуратури з 1998 року, куди був направлений за розподілом після закінчення університету. У 2002 році мене запросили на роботу до Генеральної прокуратури України. У зв’язку з переїздом зі Львова до Києва мені та моїй мамі міська влада – наголошую, що не ГПУ – виділила однокімнатну квартиру, жила площа якої становила близько 19 квадратних метрів. В подальшому моя мама приватизували це житло», – написав Касько на своїй сторінці у Facebook 13 квітня.

«У 2005-му я звільнився з ГПУ. У 2007 році ГПУ запросила мене повернутися, але уже на посаду начальника управління. У 2008 році ГПУ ініціювала виділення мені трикімнатної квартири, яка й спричинила всю цю зайву увагу до мене. Це було перше і єдине службове житло, яке я отримував. Для отримання цього житла я надавав ГПУ ту інформацію і у тій формі, як це вимагалися профільним управлінням. У тому числі довідку ЖЕКу про склад сім’ї, інформацією з якої спекулює ГПУ», – зазначив Касько.

За його словами, після призначення Віктора Пшонки генеральним прокурором він звільнився з органів прокуратури, а отриману трикімнатну квартиру приватизував.

Пізно ввечері 10 квітня Генеральна прокуратура вручила повідомлення про підозру колишньому заступникуові генпрокурора Віталієві Каську. Як повідомив Радіо Свобода прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко, Каська підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу, у справі, «пов’язаній із махінаціями з державним житлом».

У Генпрокуратурі підтверджують подання до суду клопотання про обрання екс-заступникові генерального прокурора Віталієві Каську арешту як запобіжного заходу.

Касько відкидає звинувачення на свою адресу і заявляє про намір відомства дискредитувати його.

15 лютого Віталій Касько повідомив про звільнення з посади заступника генпрокуратури України, назвавши серед причин корупцію всередині відомства. У Генпрокуратурі назвали рішення Каська «піаром».

XS
SM
MD
LG