Доступність посилання

ТОП новини

Держдепартамент США заявив про корупцію і проблеми з правосуддям в Україні


Державний департамент США у доповіді про права людини за 2015 рік заявив про те, що Україна має проблеми з правосуддям, а також потерпає від корупції. Як йдеться в документі, опублікованому 13 квітня, факти корупційних дій присутні в Генеральній прокуратурі України та судових органах.

«Урядом зазвичай не вживалися адекватні заходи з судовоого переслідування чи покарання більшості посадових осіб, які вчинили порушення, в результаті чого в країні панує атмосфера безкарності», – йдеться в документі.

Також у звіті наголошується, що «цивільна влада» в цілому мала контроль над правоохоронними органами, але «рідко вживала заходи для розслідування і покарання зловживань, скоєних силами безпеки».

«Розслідування розстрілів в 2014 році на Євромайдані в Києві і заворушень в Одесі залишаються незавершеними протягом більше ніж року. Розслідування порушень прав людини, пов'язаних з російською окупацією Криму і конфлікту в Донбасі також були неповними», – зазначено в звіті.

У доповіді вказується і про викрадення, тортури, незаконне затримання громадян проросійськими сепаратистами, обмеження гуманітарної допомоги, а також використання дітей в ролі солдатів. В документі йдеться про те, що угруповання «ДНР» і «ЛНР» вводили обмеження на свободу пересування, через що переселенці стикалися з труднощами при отриманні юридичних документів, освіти, пенсії і доступу до фінансових установ тощо.

Звіт Держдепартаменту також вказує на порушення прав людини в контексті етнічних і релігійних громад російською окупаційною владою. Окремо наголошується на утисках українців і кримських татар на кримському півострові, анексованому Росією.

У доповіді про права людини Держдепартамент США також вказує на проблеми з утриманням у в’язницях України, дискримінації прав робітників і сексуальних меншин.

Держдепартамент США щороку публікує звіт, в я кому моніторить ситуацію з дотриманням прав людини на планеті.

XS
SM
MD
LG