Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко обіцяє, що замість «уряду виживання» буде «уряд розвитку»


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Новий уряд України подбає про розвиток держави і максимально швидке відродження економіки, пообіцяв, презентуючи кандидатуру нового прем’єра Володимира Гройсмана, президент України Петро Порошенко.

«Ми маємо створити інвесторам теплий субтропічний клімат, винаходити велосипеда тут не варто. З представниками бізнесу має бути постійний електронний зв’язок. Прикро, але за два роки після Революції гідності бізнес не відчув позитивних змін ні в роботі митниці, ні в інших сферах», – наголосив президент.

Порошенко обіцяє, що новий уряд працюватиме не на виживання держави, як це мав робити попередній, а на розвиток, «підвищуючи рівень життя за першої нагоди, за мінімального зростання ВВП».

Також Порошенко закликав депутатів проголосувати за зміни до Конституції в частині судової реформи, щоб «не консервувати жахіття, яке ми зараз бачимо».

Президент також зауважив, що конституційні зміни щодо судової системи погоджені з західними експертами.

Своє представлення кандидатури нового прем’єра в парламенті Порошенко розпочав із засудження російської агресії на Донбасі і подяки бійцям ЗСУ та Нацгвардії, які тримають оборону на сході держави.

«Прямо зараз, поки ми тут, в зоні АТО несуть свою службу 69 тисяч українських військових. Ми у великому боргу саме перед цими людьми. А вони покладають всю вагу відповідальності на нас: президента, парламент і уряд. Тому ми створюємо Міністерство з питань окупованих територій та переміщених осіб», – заявив президент.

Порошенко подякував за роботу прем’єрові Арсенію Яценюкові, який сьогодні попросив парламент підтримати його відставку. «Так, цей уряд втратив підтримку парламенту. Бо три фракції вийшли з коаліції. Маємо поважати це рішення. Але жоден український уряд не працював у таких жорстких умовах. Нові завдання реалізовуватиме новий уряд… Ці завдання вражають своїми масштабами. «Взяти і зробити», виявляється, не так просто», – сказав Порошенко.

За словами Порошенка, Гройсман у разі позитивного рішення стане наймолодшим прем’єр. Президент згадав про те, що він був одним з найуспішніших керівників одного з українських міст (Вінниці – ред.).

Порошенко також пропонує призначити на посаду голови Міноборони Степана Полторака, на голову МЗС України Павла Клімкіна, бо, на його думку, «цей тандем довів свою ефективність».

Відповідно до чинного законодавства, прем’єр-міністр України призначається на посаду Верховною Радою за поданням президента. Подання президент України вносить за пропозицією коаліції. Члени Кабінету міністрів України, крім міністра оборони і міністра закордонних справ, призначаються на посаду Верховною Радою за поданням прем’єра.

XS
SM
MD
LG