Доступність посилання

ТОП новини

У Росії арештували будівельника космодрому, який поставив питання Путіну


Акція протесту будівельників Східного
Акція протесту будівельників Східного

У російському Уссурійську на п’ять діб заарештували одного з будівельників космодрому Східний в Амурській області Росії Антона Тюрішева, який рік тому під час «прямої лінії» поставив президентові Володимиру Путіну питання про затримання зарплат робітникам будівництва. Тоді Путін обіцяв взяти ситуацію під особистий контроль. У річницю цієї події співробітники Тихоокеанської мостобудівної компанії (ТМК), де працював Тюрішев, збиралися влаштувати масову акцію протесту.

Тюрішев сам розповів про свій арешт в смс-повідомленні російській «Новій газеті» і додав, що готовий оголосити голодування. За словами його знайомого, робітника затримали ввечері 13 квітня. Його запросили в поліцію під приводом розмови, проте потім оформили протокол, який, за словами самого Тюрішева, переписували чотири рази, начебто за те, що він використовував нецензурну лексику в громадському місці.

У середині березня Тюрішев повідомив про підготовку масової акції співробітників ТМК вимогою виплатити борги із зарплати 14 квітня – в день щорічної «прямої лінії» з президентом Путіним. Незабаром після цього, за даними «Нової газети», його викликали в місцеве відділення поліції, де зачитали закон про мітинги.

На початок березня 2016 року заборгованість із зарплат співробітникам ТМК становила понад 117 мільйонів рублів. Сама компанія збанкрутувала.

XS
SM
MD
LG