Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони Росії: польоти Су-24 поруч з есмінцем США були безпечними


Фото, на якому, за даними флоту США, зображений російський Су-24, який пролітає поруч з американським есмінцем, 12 квітня 2016 року
Фото, на якому, за даними флоту США, зображений російський Су-24, який пролітає поруч з американським есмінцем, 12 квітня 2016 року

Російські повітряні судна облетіли американський есмінець «Дональд Кук» в Балтійському морі з дотриманням всіх заходів безпеки, заявив офіційний представник Міноборони Росії Ігор Конашенков.

За його словами, екіпажі літаків Су-24 виконували планові навчально-тренувальні польоти над нейтральними водами Балтійського моря. За його словами, американське судно в цей час перебувало приблизно за 70 кілометрів від російської військово-морської бази.

Напередодні військове керівництво США заявило, що есмінець Військово-морських сил США, який перебуває у водах Балтійського моря, цього тижня став об’єктом «надзвичайно близьких» обльотів російських літаків.

За повідомленням американської сторони, російські Су-24 не були озброєні, але пролетіли так близько до есмінця США і на такій малій висоті, що створили «хвилі на воді».

Американські військові також зазначили, що російський гелікоптер Kа-27 облетів кілька разів навколо есмінця і з нього були зроблені знімки.

Обидва інциденти сталися 12 квітня у міжнародних водах.

Американський есмінець перебуває у Балтійському морі після того, як 11 квітня він вийшов з порту у Польщі.

Подібний інцидент з цим же американським військовим кораблем стався у квітні 2014 року у міжнародних водах Чорного моря, тоді російські винищувачі також впритул наблизилися до нього.

XS
SM
MD
LG