Доступність посилання

ТОП новини

У СІЗО Новочеркаська триває ізоляція Надії Савченко – адвокат


Адвокат громадянки України Надії Савченко Микола Полозов заявляє, що ізоляція його підзахисної триває. Про це він написав 14 квітня на своїй сторінці в мережі мікроблогів Twitter.

«Уже чотири години мене не допускають на побачення з Надією Савченко. Її ізоляція триває», – повідомив Полозов.

«Припускаю, що до Савченко не пускають через пряму лінію Путіна, щоб інформаційного приводу для запитання не було», – вважає Полозов.

Перед тим захисник Савченко повідомив, що підзахисну обстежують російські лікарі та припустив, що «її накачують ін’єкціями, щоб візуально виглядала краще».

Адвокат Микола Полозов прибув до СІЗО в Новочеркаську Ростовської області близько 12:00. Також перед пенітенціарною установою перебуває сестра Надії Віра Савченко, якій допуск на побачення обіцяли після адвоката.

Як повідомив 13 квітня адвокат Савченко Ілля Новиков, Федеральна служба виконання покарань (ФСВП) хоче перевести її з СІЗО до лікарні, проте українка поки що не дає своєї згоди.

Раніше захист Савченко заявив, що лікарі з України та Німеччини не можуть отримати дозволу на відвідування від Міністерства закордонних справ Росії. Надія Савченко оголосила сухе голодування з 6 квітня з вимогою повернути її в Україну.

XS
SM
MD
LG