Доступність посилання

ТОП новини

Новий уряд України має відновити довіру людей – високопосадовці ЄС


Верховний представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Моґеріні та єврокомісар з політики сусідства й переговорів щодо розширення Йоганнес Ган
Верховний представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Моґеріні та єврокомісар з політики сусідства й переговорів щодо розширення Йоганнес Ган

Новопризначений прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та його уряд мають скористатися моментом для відновлення довіри громадян. Таку спільну заяву після обрання прем’єр-міністра та призначення нового Кабінету міністрів України зробили верховний представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Моґеріні та єврокомісар з політики сусідства й переговорів щодо розширення Йоганнес Ган.

«Значні зусилля зі здійснення реформ були зроблені в Україні з 2014 року. Нинішній момент із призначенням нового прем’єр-міністра й уряду тепер повинні бути використані, в першу чергу, щоб відновити довіру громадян України», – заявили представники ЄС.

Призначення уряду України на чолі з Гройсманом є вирішальною подією в час, коли цій державі вкрай необхідний новий імпульс, додали Моґеріні та Ган, висловлюючи сподівання на тісну співпрацю з новим прем’єром.

«Ми розраховуємо на співпрацю з ним, щоб побудувати сильнішу Україну на основі фундаментальних реформ та підзвітного врядування», – йдеться в заяві.

Федеріка Моґеріні та Йоганнес Ган також висловлюють надію, що призначення нового уряду надасть нового імпульсу реалізації мінських домовленостей, які європейські чиновники вкотре закликають поважати кожну зі сторін конфлікту.

Європейський союз залишається відданим справі підтримки України, наголошують голова європейської дипломатії та член Єврокомісії.

«У цьому контексті ми будемо підтримувати новий уряд для гарантій того, що ключові політичні й економічні установи працюватимуть ефективно і прозоро, а також задля посилення верховенства права», – заявляють очільники євроустанов.

З огляду на це, додають Моґеріні та Ган, першочергове значення матиме реальна відданість судових установ докорінному реформуванню.

14 квітня Верховна Рада обрала новим прем’єр-міністром Володимира Гройсмана, задовольнивши прохання Арсенія Яценюка про відставку. Також парламент проголосував за персональний склад нового уряду України і з третьої спроби затвердив програму діяльності Кабінету міністрів.

XS
SM
MD
LG