Доступність посилання

ТОП новини

США спостерігатимуть за розвитком подій навколо Каська – Пайєтт


Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт (©Shutterstock)
Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт (©Shutterstock)

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявляє, що продовжить спостерігати за розвитком подій навколо колишнього заступника генерального прокурора Віталія Каська.

«Я хочу бути дуже обережним у цьому питанні, тому що, як ви знаєте, триває судовий процес, і ми хочемо поважати українське судочинство. Я бачив дуже рішучі схвалення від провідних представників громадянського суспільства. Я відзначив, що деякі з найбільш поважних на міжнародному рівні представників Верховної Ради були сьогодні на судовому засіданні солідарними з паном Каськом», – заявив Пайєтт.

«І я, безумовно, радий бачити, що його відпустили сьогодні. Тому, ми спостерігатимемо за процесом, який відбувається, і це одна із ключових сфер, на мою думку, де ми сподіваємося, триватиме прогрес у наступні дні та тижні у побудові прокурорської системи, до якої українська спільнота матиме довіру», – заявив Пайєтт.

14 квітня Печерський районний суд Києва відмовив прокуратурі в арешті Каська та обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Касько заявив, що оскаржуватиме в Апеляційному суді це рішення районного суду.

15 лютого Пайєтт заявив, що звільнення заступника генерального прокурора Каська перерве прогрес реформ в Україні, зокрема, в Генеральній прокуратурі.

XS
SM
MD
LG