Доступність посилання

ТОП новини

Запобіжний захід затриманому меру Вишгорода можуть обрати 15 квітня – прокурор


Прокурор Київської області Євген Бондаренко повідомив, що мера Вишгорода, затриманого за вимагання хабара, в15 квітня можуть доставити до суду для обрання запобіжного заходу. Про це прокурор сказав під час брифінгу щодо цього затримання.

«Було затримано мера міста Вишгорода Київської області та його, скажімо так, «друзів», поплічників, які спільно вимагали у представників будівельної компанії неправомірну вигоду», – сказав Бондаренко.

Він додав, що спершу йшлося про вимагання мільйона євро, а потім «їхні амбіції та апетити» знизилися до 300 тисяч євро, передача яких мала бути розбита на два етапи.

«Не чекаючи другого етапу, нами було ухвалено рішення про затримання вказаних осіб безпосередньо після передачі сьогодні 200 тисяч євро», – відзначив прокурор.

Раніше прес-центр СБУ повідомив про затримання міського голови одного з районних центрів Київської області.

«Здирник вимагав один мільйон євро від представника однієї з будівельних компаній за нерозірвання договору на оренду земельної ділянки та нестворення перепон під час забудови мікрорайону», – ідеться в повідомленні.

Згодом у спецслужбі повідомили, що «прокуратура Київської області опублікувала фотографії затримання, на яких у кабінеті висить прапор Вишгорода».

«Мером Вишгорода є Олексій Момот, що на виборах 2015 року балотувався від партії «Воля», – додали в прес-центрі СБУ.

XS
SM
MD
LG