Доступність посилання

ТОП новини

Керрі називає дії Росії на Балтиці «небезпечною провокацією»


L;jy Rthhs
L;jy Rthhs

Держсекретар США Джон Керрі засуджує небезпечне зближення російських військових літаків на Балтиці з американським есмінцем «Дональд Кук». Він називає цей інцидент «небезпечною і бездумною провокацією».

14 квітня Джон Керрі заявив, що військовий корабель США, який перебував у міжнародних водах, міг би збити російський винищувач Су-24 відповідно до правил ведення бойових дій.

За словами Керрі, спілкування з офіційними особами у Москві дає сподівання, що таке небезпечне зближення не повторюватиметься.

Раніше у четвер у Міністерстві оборони Росії заявили, що російські літаки облетіли американський есмінець «Дональд Кук» у Балтійському морі з дотриманням всіх заходів безпеки.

Напередодні військове керівництво США заявило, що есмінець Військово-морських сил США, який перебуває у водах Балтійського моря, цього тижня став об’єктом «надзвичайно близьких» обльотів російських літаків.

Зниження ризику небезпечних військових зіткнень стоїть на порядку денному зустрічі Росія – НАТО, яка запланована на 20 квітня у Брюсселі і буде першою такою зустріччю з червня 2014 року, коли у НАТО призупинили практично все співробітництво з Москвою через анексію Криму і і підтримку сепаратистів на сході України.

XS
SM
MD
LG