Доступність посилання

ТОП новини

КНДР не змогла запустити балістичну ракету до уродин засновника країни – Південна Корея


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Військові Південної Кореї заявляють, що Північна Корея, схоже, не змогла запустити ракету 15 квітня з нагоди дня народження засновника країни Кім Ір Сена.

«Північна Корея, здається, здійснила спробу ракетних випробувань біля її східного узбережжя рано вранці у п'ятницю, але, схоже, їй це не вдалося», – йдеться у заяві південнокорейських військових.

Інформаційне агентство Південної Кореї Yonhap повідомило, що очікувався запуск ракети «Мусудан» дальністю польоту до 3 тисяч кілометрів.

Південнокорейські ЗМІ днем раніше повідомили, що Пхеньян готує випробування балістичних ракет середньої дальності в рамках святкування дня народження засновника Північної Кореї Кім Ір Сена.

В останні тижні північнокорейські ЗМІ поширювали заяви керівництва держави з погрозами про «превентивні ядерні удари» проти Південної Кореї і США. Одна з перших таких заяв пролунала на початку березня, коли військові цих країн розпочали щорічні масштабні спільні навчання. Ядерна риторика є звичною для Пхеньяна, водночас військові аналітики сумніваються, що Північна Корея насправді може реалізувати ці наміри.

XS
SM
MD
LG