Доступність посилання

ТОП новини

Визнання Путіним факту переговорів про звільнення Савченко дає шанси на рішення – Фейгін


Марк Фейгін
Марк Фейгін

Марк Фейгін, адвокат громадянки України Надії Савченко, утримуваної в російському СІЗО, заявив, що визнання президентом Росії Володимиром Путіним факту переговорів про звільнення українки дає шанси на кінцеве рішення. Про це він заявив в коментарі Радіо Свобода.

«Путін підтверджує, що прямі перемовини з Києвом ведуться. Це вже непогано саме по собі. Визнання переговорів дипломатичною мовою означає, що перемовини мають закінчитися якимось рішенням. Із іншого боку, ця фраза про «забігання наперед», яка нічого не означає, радше стосується того, що Путін не поспішає з вирішенням проблеми Савченко. Тобто це не означає, що Савченко відпустять через день, два, тиждень», – сказав Фейгін.

За словами адвоката, у питанні звільнення Надії Савченко для Путіна, як і раніше, ключовим залишається питання вигоди.

«Це, безперечно, спроба довести, що момент її звільнення буде пов’язаний з вигодою для нього, Путіна, і аж ніяк не для України чи самої Савченко… Це означає, що вони будуть шукати рішення, вигідне для них, але не зараз», – додав адвокат.

14 квітня у відповідь на запитання журналістів після «прямої лінії» Путіна з народом російський президент заявив, що Росія перебуває в контакті з українською владою з питання подальшої долі української громадянки Надії Савченко. «Ми в контакті з цього питання з керівництвом України, наші партнери знають нашу позицію, і в таких питаннях краще не забігати наперед», – сказав Путін.

22 березня Донецький міський суд Ростовської області визнав Надію Савченко винною, зокрема, у причетності вбивстві російських журналістів Ігоря Корнелюка і Антона Волошина, а також у незаконному перетині кордону Росії та засудив її до 22 років ув’язнення. Надія Савченко категорично відкинула звинувачення, вирок і сам суд над нею.

Сьогодні, 15 квітня – 10 день сухого голодування українки. Її стан адвокати напередодні оцінили як поганий.

XS
SM
MD
LG