Доступність посилання

ТОП новини

АП: Порошенко, Меркель і Олланд скоординували позиції щодо можливої поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі


Лідери Німеччини, Франції та України Анґела Меркель, Франсуа Олланд та Петро Порошенко (фото архівне)
Лідери Німеччини, Франції та України Анґела Меркель, Франсуа Олланд та Петро Порошенко (фото архівне)

В Адміністрації президента України у п’ятницю повідомили, що в ході телефонної розмови Петра Порошенка з канцлером Німеччини Анґелою Меркель та президентом Франції Франсуа Олландом сторони висловили позиції щодо можливої поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні на сайті відомства.

«Співрозмовники скоординували позиції щодо перспектив введення поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі та обговорили питання продовження санкцій проти Росії за невиконання Мінських домовленостей», – йдеться в повідомленні.

Порошенко заявив про постійне погіршення безпекової ситуації на Донбасі й закликав посилити тиск на Росію для припинення вогню.

«Без вирішення питань безпеки загалом і поліцейської місії зокрема складно обговорювати можливість підготовки проведення місцевих виборів», – заявив Порошенко.

Також зазначено, що керівники Франції та Німеччини привітали обрання нового уряду в Україні і закликали керівництво Росії негайно звільнити Надію Савченко, чий стан здоров’я погіршується.

Україна раніше виступила з ініціативою розміщення на Донбасі поліцейської місії ОБСЄ, але проти реалізації ідеї виступала Москва та підтримувані Росією сепаратисти.

14 квітня під час «прямої лінії» президент Росії Володимир Путін заявив, що його країна підтримує пропозицію Петра Порошенка про розміщення озброєних співробітників ОБСЄ на лінії розмежування на Донбасі і збільшення їх чисельності.

Україна та Захід запровадили проти Росії санкції через анексію Криму та роль Москви в збройному конфлікті на Донбасі. Росія називає анексію Криму «відновленням історичної справедливості», а наявність своїх військових підрозділів на Донбасі заперечує, визнаючи, що на сході України воюють російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG