Доступність посилання

ТОП новини

За добу на Донбасі загинув один український військовий, троє поранено – речник


Андрій Лисенко, речник Адміністрації президента України з питань АТО
Андрій Лисенко, речник Адміністрації президента України з питань АТО

Упродовж доби 14 квітня в зоні бойових дій на Донбасі один український військовий загинув, троє поранені. Про це повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, це сталося «внаслідок активних бойових дій практично по всьому фронту».

У прес-центрі штабу АТО у п’ятницю повідомили про тенденцію до загострення ситуації на Донбасі через збільшення за попередню добу кількості обстрілів з боку підтримуваних Росією сепаратистів. За цими даними, впродовж 14 квітня бойовики 104 рази порушували режим тиші.

В угрупованні «ДНР» заявили напередодні, що упродовж середи ЗСУ близько 400 разів обстріляли прифронтові території, а також звинуватили українську сторону в перекиданні артилерії і танків до районів неподалік Донецька та Горлівки. Луганські сепаратисти у четвер заявляли про 9 фактів порушень перемир’я з боку українських військових за попередню добу.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG