Доступність посилання

ТОП новини

Суд оголосить вирок Єрофеєву та Александрову 18 квітня


Євген Єрофеєв (л) і Олександр Александров
Євген Єрофеєв (л) і Олександр Александров

Голосіївський районний суд Києва оголосить вирок російським військовим Євгену Єрофеєву та Олександру Александрову в понеділок, 18 квітня. Це станеться орієнтовно після 14:00, повідомив 15 квітня головуючий у справі суддя Микола Дідик після судових дебатів і виступу обвинувачених з останнім словом.

Раніше 15 квітня під час дебатів сторін Євген Єрофеєв та Олександр Александров попросили Голосіївський районний суд Києва визнати їх невинуватими.

Державне обвинувачення попросило суд призначити покарання громадянам Росії Євгену Єрофеєву та Олександру Александрову у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати військові посади на три роки.

16 травня минулого року російські спецпризначенці Олександр Александров і Євген Єрофеєв були затримані в зоні проведення бойових дій на Донбасі поблизу Щастя Луганської області. Прокурори висунули обом однакові обвинувачення: у незаконному перетині кордону, та, серед іншого, звинуватили у вбивстві військового.

Російським спецпризначенцям, яких також називають співробітниками Головного розвідувального управління (ГРУ) Збройних сил Росії, інкримінують ще й терористичний напад на позиції 92-ї бригади, яка охороняла ТЕЦ біля міста Щастя. Спочатку Єрофеєв і Александров назвались російськими військовими, але на суді відмовилися від свідчень.

XS
SM
MD
LG