Доступність посилання

ТОП новини

Вибух на Херсонщині є терактом, спрямованим проти кримських татар – влада


Мітинг пам’яті жертв депортації кримських татар у Новоолексіївці, травень 2015 року
Мітинг пам’яті жертв депортації кримських татар у Новоолексіївці, травень 2015 року

Вибух у селищі Новоолексіївка Генічеського району на Херсонщині є терактом, заявив голова Херсонської обласної ради Андрій Путілов.

«Вибух у Новоолексіївці Генічеського району, в результаті якого одна людина загинула і четверо поранені, кваліфікований як терористичний акт. Виявлена вибухівка. Такий висновок криміналістів, матеріали поліція передала до Служби безпеки України», – мовиться в заяві Путілова, поширеній сайтом обласної ради Херсонщини.

«Нас хочуть залякати, деморалізувати, посіяти паніку. Для цього працює машина російської пропаганди. Особливо сильно це відчувається в Генічеському районі, який межує з окупованою територією Криму», – наголосив голова Херсонської обласної ради.

На спеціально скликаній прес-конференції заступник голови Херсонської облдержадміністрації Валентина Січова заявила, що теракт спрямований проти кримських татар, які живуть у Новоолексіївці та у всьому Генічеському районі.

Відео Херсонської обласної ради

«Це все путінські методи – пояснення людям, як добре в Росії і куди потрібно йти. Невипадково це сталося в Новоолексіївці, на мій погляд. Чому? У Новоолексіївці багато кримських татар. У Криму зараз саме кримські татари більш-менш спільно дають відсіч. Я думаю, багато хто з вас знають людей, які бувають в Криму або там проживають, тепер уже минув час і стало очевидно, які там порядки, добре там живеться чиновникам і правоохоронним органам, простому населенню там дуже і дуже погано», – вказала чиновниця.

14 квітня в селищі Новоолексіївка Генічеського району, поблизу адміністративного кордону з окупованим Кримом, стався вибух в автомобілі ВАЗ-2101 з одеськими номерами, припаркованому в громадському місці. Як теракт цей інцидент правоохоронці кваліфікували не одразу, бо можливим також вважали вибух газової установки в автівці. Згодом фахівці з’ясували додаткові обставини, які виключили нещасний випадок як причину вибуху.

Новоолексіївка – селище міського типу в Херсонській області, розташоване неподалік адміністративної межі з окупованим Росією Кримом. Саме в Новоолексіївці завершують свій шлях пасажирські поїзди кримського напрямку після припинення «Укрзалізницею» сполучення з окупованою територією.

XS
SM
MD
LG