Доступність посилання

ТОП новини

Кількість обстрілів з боку сепаратистів на Донбасі скоротилася вдвічі – штаб


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі повідомляє про зменшення кількості обстрілів з боку підтримуваних Росією сепаратистів. За його даними, до 18:00 15 квітня таких обстрілів було 25. За такий же період попередньої доби українські військові нарахували півсотні обстрілів своїх позицій.

«Вогонь з мінометів було скеровано у напрямку позицій в районах Авдіївки, Березового та Тарамчука. Оборону підконтрольних силам АТО територій ускладнювало використання гранатометів, кулеметів великого калібру, протитанкових ракетних комплексів», – мовиться в повідомленні.

У штабі також інформують про обстріли в кількох інших місцях на луганському, маріупольському та донецькому напрямках.

Українські військові твердять, що двічі відкривали вогонь у відповідь на донецькому напрямку і одного разу – на луганському.

В угрупованні «ДНР» стверджують, що українські військові 39 разів порушили режим перемир’я упродовж минулої доби. Сепаратисти звинувачують ЗСУ в обстрілах у передмістях Горлівки та Донецька, а також в районах Ясинуватої, Докучаєвська та інших населених пунктів.

В угрупованні «ЛНР» 15 квітня заявили про чотири порушення режиму припинення вогню з боку українських військових упродовж минулої доби, що в районі населеного пункту Калинове спричинило смерть чотирьох і поранення вісьмох бойовиків.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG