Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ фіксує тисячі порушень на Донбасі – Гуґ


Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Гуґ
Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Гуґ

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Гуґ заявив, що ситуація на Донбасі суттєво погіршилася. Про це він сказав 15 квітня на прес-конференції в окупованому Донецьку, повідомляє російське агентство «Інтерфакс».

«Головна причина мого прибуття сюди після такого короткого періоду з моменту останнього візиту – це погіршення ситуації з безпекою. І в першу чергу моїх співробітників, які працюють тут і по той бік лінії зіткнення», – сказав Гуґ.

За його словами, він відвідав Ясинувату, Широкине, Жованку і Зайцеве та зустрівся з представниками Спільного центру контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

«Зараз рахунок порушень йде на тисячі щодня, ми бачимо збільшення кількості використання артилерії і мінометів, все частіше фіксуємо відсутність техніки в місцях зберігання, а потім бачимо, як вона з’являється вздовж лінії зіткнення», – сказав він.

Александр Гуґ зазначив, що спостерігачі регулярно фіксують встановлення нових мін обома сторонами конфлікту.

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні додав, що найгарячішою точкою на Донбасі залишається район Авдіївки і Ясинуватої, ОБСЄ зафіксувало там понад чотири тисячі порушень режиму припинення вогню за добу.

«Тільки за вчорашній день наші спостерігачі зафіксували 4372 порушення режиму припинення вогню, що свідчить про різке зростання порушень на цій ділянці, бойові зіткнення були настільки інтенсивними, що іноді навіть було важко порахувати кількість», – відзначив Гуґ.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG