Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики при обстрілах позицій ЗСУ використовують протитанкові ракетні комплекси – штаб АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу АТО в суботу повідомили, що підтримувані Росією сепаратисти на Донбасі при обстрілах позицій Збройних сил України використовують протитанкові ракетні комплекси. Як йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook, сепаратисти продовжують порушувати перемир’я, застосовуючи також БМП, гранатомети, міномети різних калібрів та стрілецьку зброю.

«Найважче тримати оборону було в районах Авдіївки, Мар’їнки, Красногорівки та Тарамчука», – зазначили в українському військовому штабі.

З-поміж усього 61 обстрілу з боку бойовиків під вогонь потрапили також населені пункти Сокольники, Березове, Новотроїцьке, Широкине, шахта Бутівка, Станиця Луганська, Кримське, Гранітне, Луганське та Щастя.

Повідомляється також, що в п’ятницю під час приїзду першого заступника керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександра Хуга на Донеччині бойовики застосували кулемети великого калібру, гранатомети та стрілецьку зброю поблизу Авдіїівки, сподіваючись на вогонь у відповідь. Українська сторона, уникаючи провокації, вогонь не відкривала.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» на своїх сайтах повідомили, що напередодні ввечері українська сторона обстріляла західні околиці Донецька і територію Донецького аеропорту, використовуючи при обстрілах міномети. Луганські сепаратисти про обстріли за останні години на територіях, які вони контролюють, не повідомляють.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG