Доступність посилання

ТОП новини

Щонайменше 19 людей загинули через другий землетрус у Японії


Щонайменше 19 людей виявили мертвими рятувальники у Японії після другого за останні дні землетрусу в країні. Як повідомили місцеві ЗМІ, приблизно 470 людей поранені. Сотні опинилися в пастці під завалами.

Тисячі людей змушені шукати притулку в навчальних закладах, евакуаційних центрах. За даними влади, майже 200 тисяч будинків залишилися без електрики і води.

Японське метеорологічне агентство повідомило про невелике виверження на горі Асо, найбільшому з активних вулканів Японії, дим над якою піднявся приблизно на 100 метрів. Рівень загрози оцінили у два бали з п’яти.

20 тисяч військових упродовж вихідних допомагатимуть рятувальникам в постраждалому районі.

Влада попереджала про цунамі 16 квітня, але невдовзі скасувала попередження, після того, як землетрус магнітудою 7,1 зафіксували неподалік міста Кумамото. Це сталося через добу після того, як на південному заході острова Кюсю вже стався землетрус магнітудою 6,2, забравши життя 9 людей і 1000 поранивши.

Епіцентри обох землетрусів були відносно неглибоко – близько 10 кілометрів до поверхні, що в таких випадках призводить до серйозних струсів та руйнувань.

Японія є однією з найбільш сейсмічно активних країн світу.

Через потужний землетрус 11 березня 2011 року, який викликав цунамі на північно-східному узбережжі країни, близько 18,5 тисяч людей загинули або зникли безвісти.

Кілька ядерних реакторів були зруйновані на АЕС «Фукусіма-1», що стало найбільшою за останні роки атомною аварією в світі.

XS
SM
MD
LG