Доступність посилання

ТОП новини

Гризлов повністю зосередиться на українському врегулюванні – Путін


Борис Гризлов
Борис Гризлов

Президент Росії Володимир Путін заявив, що виведення представника Росії в контактній групі з врегулювання ситуації на сході України Бориса Гризлова зі складу Ради безпеки Росії не означає зниження рівня російського посередництва у врегулюванні конфлікту. Про це, як повідомляють російські ЗМІ, Путін заявив в інтерв'ю телепрограми «Вести в суботу» з Сергієм Брильовим.

«Просто ми з ним (Гризловим – ред.) нещодавно зустрілися і домовилися про те, що він дійсно зосередить свою роботу саме як мій спецпредставник на напрямку, пов'язаному з врегулюванням на південному сході України», – сказав Путін.

Він додав, що тепер Борису Гризлову не потрібно буде «відволікатися на часто рутинні зустрічі в рамках постійної наради ради безпеки».

Минулого тижня президент Росії Володимир Путін вивів Гризлова зі складу Ради безпеки Росії, постійним членом якої він був з 2004 року. Як пояснив тоді речник Путіна Дмитро Пєсков, це рішення було пов'язане з тим, що в останні місяці спеціалізація Гризлова на українському питанні була досить вузькою і він концентрував на ній всі свої зусилля.

З 2015 року є повноважним представником Росії в контактній групі з врегулювання ситуації на сході України.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. Відтоді низка населених пунктів Донбасу, зокрема Донецьк і Луганськ, окуповані сепаратистами, яких підтримує Росія. На цьому наголошує як Україна, так і Захід. Однак Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG