Доступність посилання

ТОП новини

Понад половина керівників підрозділів Міноборони не пройшла переатестацію – радник Порошенка


Емблема Міністерства оборони України
Емблема Міністерства оборони України

У центральному апараті міністерства оборони України 15 з 25 керівників структурних підрозділів не пройшли переатестацію. Про це 16 квітня повідомив у Facebook радник президента України Юрій Бірюков.

«Атестацію почали з керівників окремих структурних підрозділів (департаменти, окремі управління, окремі відділи). Таких у нас 25. Попередньо: з 25 начальників не пройшли переатестацію 15», – зазначив Бірюков і вказав, що серед них – двоє генералів та четверо полковників.

Радник Порошенка не уточнив прізвищ чиновників і додав, що за підсумками переатестації тим, хто її не пройшов, буде запропоновано пониження у посаді або звільнення. Бірюков також нагадав, що за підсумками атестації планується скоротити 200 працівників.

Міністр оборони України Степан Полторак повідомив 30 березня про плани переатестації співробітників міністерства та скорочення штату. «Неможливо працювати ефективно при такому роздутому штаті – 770 посад лише у міністерстві», – відзначив Полторак.

Раніше Степан Полторак заявляв, що приблизно через п’ять років Україна зможе досягти достатніх стандартів і принципів побудови армії, щоб змогти претендувати на вступ до НАТО.

XS
SM
MD
LG