Доступність посилання

ТОП новини

Закон вимагає платити пенсії жителям неконтрольованих районів Донбасу – міністр Рева


Законодавство України не передбачає винятків для жителів неконтрольованих української владоютериторій у Донецькій і Луганській областях, оскільки ці території не мають статусу окупованих. Про це в інтерв’ю виданню DT.UA заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.

«У нас є закон про обов’язкове пенсійне страхування, є закон про пенсійне забезпечення, у статті 85 якого сказано: «Пенсії виплачуються без урахування одержуваного заробітку за місцем проживання пенсіонера, незалежно від реєстрації місця проживання». Навіть якщо людина живе в Донецьку або Луганську, а отримувати пенсію хоче в Києві або Харкові, ми зобов’язані їй її виплачувати, незалежно від місця її реєстрації», – зазначив міністр.

Водночас він вказав, що влада не може платити пенсії в Донецьку і Луганську, оскільки там тривають бойові дії.

«Але якщо людина приїхала і хоче отримати пенсію в Харкові чи Львові, ми не можемо їй у цьому відмовити», – заявив Рева.

Колишній міністр соціальної політики Павло Розенко обстоював позицію, за якої пенсії, соціальні виплати та соціальну допомогу отримує тільки та людина, яка переїхала на територію, контрольовану владою, і постійно на цій території проживає.

XS
SM
MD
LG