Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: за минулу добу на Донбасі було 50 обстрілів, епіцентром залишається Авдіївка


Проросійські сепаратисти, архівне фото
Проросійські сепаратисти, архівне фото

У штабі АТО заявляють, що епіцентром обстрілів з боку підтримуваних Росією сепаратистів залишається Авдіївка.

Як повідомляють у прес-центрі штабу, загалом протягом минулої доби сепаратисти 50 разів відкривали вогонь по опорних пунктах українських військових.

За даними штабу, окрім гранатометів, кулеметів різних систем та протитанкових ракетних комплексів, бойовики вели вогонь з мінометів калібру 82 та 120 міліметрів.

«Епіцентром зосередження вогню незаконних збройних формувань залишається Авдіївка. Саме тут ворог здійснив 15 обстрілів, використовуючи міномети калібрів 82 та 120 мм. Особлива активність бандитських формувань фіксується з настанням сутінок та у нічний час», – йдеться у повідомленні.

У штабі АТО зазначають, що в районі Пісків відбулося три обстріли позицій українських військових із забороненої зброї, в напрямку Майорська та Зайцевого – по два, а в Березовому та Мар’їнці – по одному.

Донецькі сепаратисти на своїх сайтах стверджують, що українські військові вночі випустили в цілому приблизно півтори сотні мін по околицях і передмістях Донецька, Горлівки, а також блокпосту на автотрасі біля Ясинуватої. В угрупованні «ЛНР» про обстріли не повідомляють.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG