Доступність посилання

ТОП новини

На Рівненщині правоохоронці вилучили чотири кілограми бурштину – поліція


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

На Рівненщині правоохоронці під час оперативних відпрацювань 17 квітня вилучили майже чотири кілограми бурштину-сирцю, мотопомпу та зброю, повідомляє прес-служба Національної поліції.

Щоб не допустити нелегальних добувачів до їхньої незаконної діяльності, співробітники підрозділів поліції цілодобово несуть службу у Сарненському та Дубровицькому районах Рівненської області, додають у відомстві.

За частиною 1 статті 198 (придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом), частиною 1 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України відкриті кримінальні провадження. Проводиться досудове розслідування.

Напередодні голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе закликає провести засідання Ради національної безпеки і оборони щодо напрацювання плану боротьби з нелегальним видобутком бурштину.

Наприкінці березня 10 поліцейських та кілька бурштинокопачів зазнали поранень на території і поблизу села Клесів Сарненського району на Рівненщині. Перші намагалися зупинити незаконний промисел, другі вимагали залишити «їхню землю».

Так звана «бурштинова лихоманка» охоплює не лише Рівненщину, але й Волинь і частково Житомирську область. Чимало місцевих жителів і приїжджих почали збагачуватися за рахунок надр. Екологи кажуть, що природа Полісся від таких дій зазнає непоправного нищення. Час від часу правоохоронці повідомляють про виявлення та вилучення незаконно добутого бурштину. Водночас старателі наголошують на вибірковості переслідувань з боку правоохоронців, а ті, в свою чергу, пояснюють, що завести кримінальну справу на кожного бурштинокопача нереально через те, що цим промислом на Рівненщині займаються тисячі людей.

XS
SM
MD
LG