Доступність посилання

ТОП новини

У анексованому Криму згадають Наполеона у виставці


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

В анексованому Криму в Східно-Кримському історико-культурному музеї-заповіднику 19 квітня відкриється виставка «Недарма пам’ятає вся Росія», присвячена Бородінській битві.

Як повідомляє прес-служба міністерства культури російського уряду Криму, виставка буде представлена в рамках проекту міжмузейної співпраці «Музеї Росії – Криму».

У рамках виставки будуть представлені графічні роботи художників XIX століття і сучасників.

«Події Вітчизняної війни від Німану до Бородіна і від Москви до Березини показані на літографіях, зроблених за малюнками офіцерів Великої армії Наполеона, учасників походу в Росію. Головними раритетами виставки є справжні предмети епохи 1812 року – предмети обмундирування і спорядження Російської Імператорської армії та Великої армії Наполеона. Всі мундири, головні убори, патронні сумки та інше спорядження – справжні, вони з початку XIX століття і є найціннішими експонатами в колекції Бородінського музею», – йдеться в повідомленні.

Серед експонатів будуть представлені кавалерійський штандарт, якийрозвівався над одним з ескадронів на Бородінському полі в 1812 році, а також безпосередні «учасники» Бородінської битви: ядра, оскільки гранат, картечні кулі, ґудзики, пряжки і підкови, підняті з Бородінського поля.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG