Доступність посилання

ТОП новини

Патрулі «Аскера» на Херсонщині запрацюють у травні – Іслямов


Лідер акції блокади окупованого Росією Криму Ленур Іслямов
Лідер акції блокади окупованого Росією Криму Ленур Іслямов

Лідер акції блокади окупованого Росією Криму Ленур Іслямов заявив 17 квітня, що спільні зі співробітниками поліції патрулі громадського формування «Аскер» на Херсонщині планують виставити в травні. Про це він повідомив кореспонденту сайту проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії».

«Жителі Новоолексіївки зараз на власній шкурі відчули, що «русский мир» до них добрався. Це сталося у формі терактів. Те, що починалося на Донбасі, Придністров’ї, дісталося тепер Новоолексіївки. Проти нас іде агресор», – твердить Іслямов.

Він переконаний, що теракт, що стався у Новоолексіївці цього тижня, був націлений саме проти кримських татар, оскільки вибух стався неподалік від мечеті.

Громадянське об’єднання «Аскер», сформоване учасниками акції блокади Криму, організовує спільне з поліцією патрулювання Генічеського, Каланчацького та Чаплинського районів Херсонської області.

Начальник Генічеської поліції Андрій Лещенко підтвердив «Крим. Реалії», що таке патрулювання планується.

Раніше цього тижня в селищі Новоолексіївка Генічеського району, поблизу адміністративного кордону з окупованим Кримом, стався вибух в автомобілі ВАЗ-2101 з одеськими номерами, припаркованому в громадському місці.

Вибух, внаслідок якого одна людина загинула і четверо були поранені, кваліфікований як терористичний акт.

XS
SM
MD
LG