Доступність посилання

ТОП новини

Каська викликали на новий допит у ГПУ


Віталій Касько
Віталій Касько

Колишнього заступника генерального прокурора України Віталія Каська викликають на допит як свідка в кримінальному провадженні про перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронних органів.

«Сьогодні іду на черговий допит у прокуратуру, але вже по іншому кримінальному провадженню. Що це за провадження і який я маю стосунок до нього – загадка. Підозрюю, що ГПУ вигадує їх на ходу, щоб не випускати мене з поля зору», – написав Касько на сторінці у Facebook.

Він зазначив, що наразі неясно, чи «переросте статус свідка в чергову сфабриковану підозру».

Допит має початися о 15:00 у Головному слідчому управлінні Генпрокуратури України.

Касько також виклав фотокопію повістки, в якій зазначено, що його викликають на допит як свідка в кримінальному провадженні від 10 квітня 2015 року, відкритому за частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу України.

Як повідомив агенції «Українські новини» прокурор ГПУ Владислав Куценко, Каська планують допитати у справі про затягування співробітниками Генпрокуратури розслідування злочинів проти активістів Євромайдану. За його словами, у цій же справі раніше були допитані колишні виконувач обов’язків генпрокурора Олег Махніцький і деякі інші керівники прокуратури.

Куценко додав, що свідчення Каська у цій справі дуже важливі для слідства, оскільки він зможе відповісти на деякі з питань міжнародного характеру, бо в Генпрокуратурі курував роботу міжнародного управління. Жодних претензій у Генпрокуратури до Каська по цьому епізоду немає, додав Куценко.

Раніше Генпрокуратура заявила, що підозрює Каська в шахрайстві у справі, «пов’язаній із махінаціями з державним житлом».

Печерський районний суд Києва відмовився взяти під варту колишнього заступника генерального прокурора України Віталія Каська на клопотання ГПУ. Водночас суд обрав для Каська запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Касько відкидає звинувачення Генпрокуратури на свою адресу і заявляє про намір відомства дискредитувати його.

15 лютого Віталій Касько повідомив про звільнення з посади заступника генпрокуратури України, назвавши серед причин корупцію всередині відомства. У Генпрокуратурі назвали рішення Каська «піаром».

XS
SM
MD
LG