Доступність посилання

ТОП новини

Затриманих в Ялті кримських татар відвезли в управління ФСБ – родичі


Уранці 18 квітня в селі Краснокам’янка (Велика Ялта) затримали двох місцевих жителів – Рефата Алімова і Арсена Джеппарова, обидва зараз перебувають на допиті в управлінні російської Федеральної служби безпеки в Сімферополі. Про це в коментарі для проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії повідомили родичі затриманих.

«На даний момент я і родичі Рефата Алімова перебуваємо біля управління ФСБ. Поки ми не розуміємо, що відбувається і чого нам чекати»,– сказала сестра Арсена Джеппарова Сусанна.

Як повідомили кореспонденту Крим.Реалії сусіди затриманих, в будинок Арсена Джеппарова прийшла група озброєних людей у масках. У результаті обшуку в будинку зламали хвіртку і замок, у затриманого вилучили мобільний телефон. За словами співрозмовників, силовики не представлялися і тривалий час не зізнавалися, куди відвозять Арсена Джеппарова.

За інформацією сусідів, у будинку у Рефата Алімова вилучили комп’ютер і одну книжку релігійного змісту.

До цього адвокат Еміль Курбедінов повідомляв про новий обшук у Краснокам’янці 18 квітня і затримання двох осіб. Після цього з’явилася інформація з посиланням на підконтрольного Росії прокурора Криму Наталію Поклонську, яка заявила про затримання в Ялті двох людей за підозрою в зв’язках з організацією «Хізб ут-Тахрір».

За інформацією місцевих ЗМІ, зранку 18 квітня в Партеніт заїхали два автобуси з поліцією і ОМОНом для перевірки паспортів.

Минулими вихідними повідомлялося про те, що в селі Зеленогір’я Алуштинського району Криму провели черговий поліцейський рейд.

11 і 12 лютого цього року російські силовики провели серію обшуків і затримань у Криму, затримавши 14 людей. Чотирьох із них згодом арештували за звинуваченням в участі в діяльності забороненої в Росії організації «Хізб ут-Тахрір». Це – член Контактної групи з прав людини з Ялти Емір-Усеїн Куку, житель Ялтинського району Енвер Бекіров, житель Алуштинського району Муслім Алієв і ялтинець Вадим Сірук. Всі четверо зараз перебувають під вартою в сімферопольському СІЗО.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон про це. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG