Доступність посилання

ТОП новини

Аваков: у лавах МВС і Нацгвардії загинули на війні 308 людей


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що, за офіційною інформацією, за два роки бойових дій на фронті на сході України загинули 308 людей із підрозділів Міністерства внутрішніх справ і Національної гвардії.

Як написав він у фейсбуці, серед них ідеться про 205 загиблих із добровольчих батальйонів, зокрема, 108 національних гвардійців із батальйонів «Донбас», «Азов» чи імені Кульчицького, і 97 із батальйонів МВС.

Поранені, за даними Авакова, 1228 осіб, із них 701 зі складу добровольчих батальйонів.

Зник безвісти 41 боєць і перебувають у полоні 10, додав він.

При цьому міністр наголосив, що це лише офіційна інформація, бо серед загиблих – і не врахованих офіційно – були й ті, хто приїжджав на фронт, залишаючи формальності на потім, і гинув у бою, не встигнувши належно оформитися в підрозділах.

Майже місяць тому, 21 березня, головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомляв, що в лавах Збройних сил України внаслідок бойових дій на сході загинули 2 тисячі 055 військовослужбовців і 7 тисяч 299 були поранені.

Крім того, в боях брали участь, гинули й зазнавали поранень військовослужбовці й інших силових структур України – таких, як Служби безпеки України, Державної прикордонної служби тощо.

Збройний конфлікт на частині Донбасу між владою України, з одного боку, і підтриманими й підбуреними Росією сепаратистами, а потім і регулярними частинами Збройних сил Росії, з іншого, триває від квітня 2014 року. За даними ООН, у перебігу конфлікту загинуло загалом понад 9 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG