Доступність посилання

ТОП новини

Обама знову нагадав Путіну про необхідність виконувати мінські угоди


Президент США Барак Обама в телефонній розмові з президентом Росії Володимиром Путіним нагадав про необхідність для Росії виконувати мінські домовленості про врегулювання на сході України, повідомив речник Білого дому Джош Ернест.

За його словами, Обама й Путін приділили багато уваги втручанню Росії в Україні.

У короткій інформації для журналістів про цю розмову він також повідомив, що президенти інтенсивно обговорили і становище в Сирії.

Тим часом у Кремлі про цю ж розмову заявили, що в її перебігу Путін говорив Обамі про необхідність для влади України «почати здійснювати конкретні кроки для реалізації мінських домовленостей». На думку Кремля, Київ мусить, серед іншого, «налагодити прямий діалог із Донбасом», як у Москві позначають вимогу до України визнати легітимність самопроголошених ватажків підтримуваних Росією сепаратистських угруповань, визнаних в Україні терористичними.

Росія, а слідом за нею сепаратисти заявляють, що Україна не виконує кілька пакетів домовленостей про врегулювання на частині Донбасу, відомих разом як мінські домовленості, і Захід має вчинити тиск на неї. На Заході ж звертають увагу на те, що цих домовленостей не виконують у першу чергу сепаратисти й сама Росія.

У Києві вже багато разів звертали увагу, що питання, пов’язані з Донбасом, узгоджені з легітимними представниками регіону, але не зі збройними сепаратистами, які за підтримки Росії збройною силою захопили його частину.

XS
SM
MD
LG